355159436 577478274503135 8561421641845692136 N

Синодът на БПЦ се възползва от църковната гей общност, а светската ругае

Синодът на Българската Православна Църква и тази година, както всяка, разкритикува провеждащия се ежегодно гей прайд в София – „София Прайд“.

Тя го нарича „грях“ и твърди, че обръщението ѝ било провокирано от „пастирска загриженост“.

Трябва да се отбележи, че в редиците на БПЦ се шири масов хомосексуализъм и педофилия.

Педофилията е недопустима и заслужава преследване, но БПЦ си мълчи за нея.

От друга страна, хомосексуализмът е допустим и не е необходима критика за него, тъй като всеки човек се ражда със своята сексуална ориентация и това е неговото естество, така че не може друг да му налага чуждо, противоестествено за него нещо.

Дори самият Господ Иисус Христос никога не е укорявал хомосексуализмът, тъй като сексуалната ориентация не променя, не определя човека и не го прави добър или лош.

БПЦ обаче непрекъснато обижда гей общността – не църковната, а светската. За църковната гей общност не само, че си мълчи, но и я толелира. Всъщност, тя я създава чрез семинариите. И след това се възползва от същата тази общност, за да задоволява нуждите си.

Та за църковната си мълчи, но светската ругае.

Хубаво е митрополитите да престанат да обиждат хората и да им се месят в предпочитанията. Пастирската загриженост означава приемане и подкрепа, а не хулене, унижаване и отблъскване.

А това че „София Прайд“ съвпада с православната Задушница, няма никакво значение. Православната Задушница е религиозно честване, което не може да засяга всички български граждани. Всеки има право на себеизява. Живеем в демократично и свободно общество.

Уважаеми архиереи, нека имаме любов, мир и хармония помежду си. Достатъчно напрежение и кризи има в обществото. Не е необходимо да се създават допълнителни излишни такива.

2024 Sofia Pride 1920x640 Bg

Следва тазгодишното обръщение на Синода на БПЦ по случай „София Прайд“:

„Скъпи чеда на Светата ни Църква,

На 22 юни, когато православните християни отправят молитвен зов към Всеподателя Бога за своите починали близки и се молят за упокоението на душите им, за поредна година в София – градът на Божията премъдрост, ще се проведе т.н. „София прайд“. В деня, когато спомняме своите починали, ще станем отново свидетели на публична демонстрация на греха и приемането му като начин на живот.

Неведнъж Светата Църква е казвала, че съвременното общество, откъснало се от християнските си корени, за наше съжаление, подменя разбирането за основни ценности като любов и свобода. Да обичаш човека обаче, да го цениш и уважаваш не означава да премълчаваш и да бъдеш равнодушен, ако той е поел по лъжовен или пагубен път.

Затова отнасяйки се с пастирска загриженост, отговорност и отеческа любов към всички – противопоставяме се на опитите грехът да се налага като норма и ценност в българското общество.

Молим Всеподателя Бога, Който не иска смъртта на грешника, но да се отвърне от пътя си и да бъде жив (Йез. 33:11), да даде покаяние и вразумление на всички, да им прости съгрешенията и да ги спаси по Своята велика милост и човеколюбие.“